Kläder med inbyggt insektsskydd

Logga in

X

Så Fungerar Det

Med Insect Shields revolutionerande teknik kan vi nu erbjuda kläder som minimerar bett från insekter såsom mygg, fästingar eller knott. Helt ofarligt för människan och andra däggdjur. Insect Shield är framtagen ur blomman krysantemum vilken innehåller ett ämne som kallas pyretrin. Detta ämne är ett naturligt dödligt gift för insekter. Den växtbaserade substansen appliceras i textilen som sedan sys till klädesplagg som sedan verkar mot insekter i upp till 70 tvättar. Produkterna skapar även en slags skyddande atmosfär med ungefär 20 cm marginal från själva ytan som behandlats. Tack vare detta vill inte insekterna ens sätta sig på ditt plagg.

Insect Shield har sedan 2006 arbetat tillsammans med den amerikanske armén för att skydda soldater från insektsburna sjukdomar. Insect Shield är godkänt i EU av European Chemical Agency i Helsingfors, Finland (ECHA) såväl som den amerikanske motsvarigheten Environmental Protection Agency (EPA).

Under försommaren är Sverige ett av världens mest myggtäta länder då otaliga mängder larver kläcks i landets många vattendrag. I Sverige finns fem arter av malariamyggan, men alla fem saknar det smittoämne som ger sjukdomen. Sjukdomar som kan spridas av mygg i Sverige är harpest och ockelbosjukan. Sjukdomar som kan smitta resenärer via mygg är malaria, zikavirus, denguefeber och chikungunya. I Sverige är fästingar ett betydligt större problem vad gäller spridning av sjukdomar än mygg och står årligen för ett stort antal sjukdomsfall. Fästingen finns i Götaland och Svealand och längst Norrlandskusten men utbredningsområdet ökar norrut och inåt landet. Sjukdomar som sprids av fästingar är borrelia, TBE och enlichios. Du kan läsa mer om insektsburna sjukdomar under menyn insektsburna sjukdomar.
Med Insect Shield kan du skydda dig från insekterna med ett naturligt och väl miljömedvetet val. Insect Shield är miljöcertifierat enligt Standard 100 by Oeko Tex.
Oeko Tex är ett oberoende provnings- och certifieringssystem för textila rå-, mellan- och slutprodukter i alla bearbetningssystem. Certifieringen av produkter enligt Standard 100 by Oeko Tex förutsätter att samtliga beståndsdelar i en artikel lever upp till de ställda kraven - utöver yttertyget även exempelvis sytråd, stoppning, tryck etc samt icke textila tillbehör såsom knappar, dragkedjor, nitar osv.

 

Brett produktutbud

Insect Shield har varierande produkter för varje utomhustillfälle som håller mygg, fästingar och andra insekter på avstånd. Insect Shield kan även appliceras på befintliga kläder såsom uniformer, varselkläder, arbetskläder eller vardagskläder. Är det något Ni som företag, eller du som privatperson är intresserad av så är ni välkomna att kontakta oss för mera information.
Våra produkter garanterar insektskydd i mer än 70 tvättar.